Mijn paard is al aardig op leeftijd, wat kan ik hem het beste voeren?

Oudere paarden hebben een extra hoge behoefte aan energie en vitaminen en mineralen. Omdat zij het voer minder goed kauwen en minder goed verteren, mag het rantsoen meer voedingsstoffen bevatten dan bijv. een onderhoudsvoer.
Door een voer aan te bieden dat gemakkelijk verteerbaar is, wordt het voor het oude paard makkelijker om van alle benodigde voedingsstoffen voldoende op te nemen. Ook de opname van ruwvoer wordt voor oudere paarden steeds lastiger, waardoor het erg goed is wanneer ook het krachtvoer extra vezels bevat.
 
De Natural Balance is bij uitstek geschikt om oudere paarden en senioren nog zo lang mogelijk gezond en vitaal te houden: 
  • Bevat veel gepofte/ontsloten grondstoffen voor een hoge verteerbaarheid
  • Extra hoge gehalten aan vitaminen, mineralen, etc. (versterkt de weerstand)
  • Met extra hoogwaardige vezels en een grove structuur
  • Zonder haver en ook zonder melasse en toegevoegde suikers
 
Wanneer het gebit van het oude dier zó slecht is geworden, dat ook de opname van de muesli ernstig wordt bemoeilijkt, is het raadzaam om op de Slobber-Mash over te stappen.
Dit is een zéér smakelijk rul mengsel van ontsloten granen, zemelen, lijnzaadmeel en extra toegevoegde vitaminen en mineralen. Het kan zowel aangemaakt met water als ook in droge vorm worden gevoerd. Zelfs als het paard problemen heeft met kauwen zal Slobber-Mash toch goed verteerd worden in het maagdarmkanaal. Slobber-Mash bevat géén haver. 

Ook zien we vaak bij oudere paarden dat ze het ruwvoer slechter opnemen en proppen gaan maken, zodra dit het geval is dan is het verstandig om de Havens MIX bij te gaan voeren.
Dit is een ruwvoermix bestaande uit timotheegras, luzerne, lijnzaadolie en een lijnzaadbrok (geheel melassevrij, dus laag in suiker!).
Deze is redelijk kort gesneden en hierdoor veel beter te vermalen voor oudere paarden waarvan de kiezen deels afgesleten zijn.