Hoe belangrijk is biotine voor een paard?

Biotine is belangrijk voor ieder paard. Biotine (ook wel Vitamine B8 genoemd) is een water-oplosbare vitamine die belangrijk is voor o.a. een gezonde huid, vacht en hoeven. Aan biotine wordt in het algemeen veel waarde gehecht omdat een tekort kan leiden tot slechte hoefkwaliteit. Daarom is aan elke biks en muesli van HAVENS Paardenvoeders extra biotine toegevoegd.

Echter, niet alleen biotine is van belang voor een gezonde hoefvorming: ook de (combinatie met) andere vitaminen, een uitgebalanceerd rantsoen, goede verzorging, correcte bekapping en veel aandacht voor het bodemmateriaal van binnen- en buitenbak zijn minstens zo belangrijk.

Heeft je paard of pony behoefte aan een extra supplement voor zijn hoeven? In dat geval raden wij onze EquiForce Foot aan. Foot is een biotine supplement met toevoeging van MSM, vitaminen, biergist, essentiële aminozuren en sporenelementen. Het ondersteunt het herstel en de versterking van de hoornwand. 

Aangezien de vorming van hoorn (=materiaal waar de hoef uit bestaat) een zeer langzaam proces is, dient het supplement minstens een half jaar verstrekt te worden. Echter is een eerste duidelijke resultaat reeds na 1 à 2 maanden zichtbaar.
Wanneer de zwakke hoeven ontstaan door ouderdom of aanleg, kan het zinvol zijn om EquiForce Foot permanent te verstrekken.
Voeradvies nodig?

Of andere vragen omtrent voeding? Vul dan ons voeradviesformulier in, klik HIER.