Voeding bij zomereczeem

Zomer eczeem & voeding
Zomer eczeem is een allergische reactie van paard of pony op steken van kleine mugjes, waardoor ernstige jeuk ontstaat aan manen, staart of huid. Het wordt daarom ook wel maneneczeem, staarteczeem of huideczeem genoemd en komt in bijna alle landen van de wereld vooral ’s zomers voor.
Zomer eczeem kan in principe bij alle paarden of pony’s voorkomen, hoewel vooral de wat koudbloedige rassen zoals IJslanders, Fjorden, Haflingers, Shetlanders, Tinkers of Welsh Cob welke gevoeliger voor eczeem lijken.
 
Wetenschappelijk is niet bewezen dat zomer eczeem iets met voeding te maken heeft. Wel lijkt het wel vaak juist aan het begin van de zomer, wanneer paarden ruimschoots beschikking hebben over vers eiwitrijk gras, vaker geconstateerd te worden.
Daarom kan het bijvoeren van Reform-Kruiden-Muesli in die periode wellicht preventief werken. Door de hoge vitaminering, de extra kruiden en de extra etherische oliën wordt de vertering en de algemene weerstand versterkt. Een andere optie is de Natural Balance, deze bevat een zelfs nog een hogere vitaminering en extra knoflook welke helpt tegen insecten/muggen
Voeradvies nodig?

Of andere vragen omtrent voeding? Vul dan ons voeradviesformulier in, klik HIER.