Voeding bij hoefbevangenheid

Hoefbevangenheid & voeding
Hoefbevangenheid berust op een verstoorde stofwisseling in de hoeven. Dit wordt veroorzaakt door aanvoer van teveel energie of snelle suikers. Vaak zien we hoefbevangenheid ontstaan in het voorjaar of najaar, wanneer het gras soms erg veel suikers bevat.
Beweiden met mate, of pas inscharen als de 1e snede gemaaid is, is dan het advies. Verdere tips om hoefbevangenheid te voorkomen: voer een biks of muesli die past bij het inspanningsniveau van het paard en voer ruwvoer met weinig eiwit (liefst géén kuilgras; beter hooi van 2e of latere snede).
 
In alle gevallen waarin hoefbevangenheid voorkomt, is het zaak de aanvoer van koolhydraten te beperken, uw paard of pony “droog” te zetten, geen vers gras meer verstrekken en in te scharen in een zo “schraal” mogelijke wei.
Qua krachtvoergift is het belangrijk om de totale krachtvoergift te beperken en een voer te geven met weinig suikers en veel vitamines en mineralen.
Binnen het assortiment HAVENS paardenvoeders in deNatural Balance uitermate geschikt door het zeer lage suikergehalte. Doordat deze gevarieerde muesli zeer geconcentreerd is qua energiegehalte en vitaminering, hoeft je bovendien veel minder te voeren om je paard of pony tóch van alle belangrijke voedingsstoffen te voorzien.
Voeradvies nodig?

Of andere vragen omtrent voeding? Vul dan ons voeradviesformulier in, klik HIER.