Voeding bij OCD

OCD & voeding
OCD (Osteochondrose) heeft te maken heeft met een verstoorde groei van het kraakbeen, waardoor ontstekingen en blijvende schade aan gewrichten kunnen ontstaan. OCD wordt door meerdere factoren beïnvloed, onder andere erfelijkheid en beweging, maar ook voeding speelt een grote rol.
 
Het voorkomen van OCD c.q. het minimaliseren van de kans op OCD begint bij het ongeboren veulen. Door de merrie een uitgebalanceerd rantsoen te verstrekken wordt het veulen in de baarmoeder al voorzien van nutriënten die de botgroei beïnvloeden. Na de geboorte gaat deze voorziening verder via de moedermelk. Ook hier geldt dat het rantsoen van de merrie volledig dient te zijn om de botgroei van het veulen te optimaliseren.
Speciaal daarvoor is Ferto-LAC 3 ontwikkeld, een merriespeciaalbrok met extra Multi-Calcium-Complex en een verhoogd kopergehalte . Te voeren aan (hoog)drachtige en zogende merries.
Zodra het veulen van de melk af gaat is het raadzaam om Opti-GROW (veulenkorrel) bij te geven om de botgroei te blijven ondersteunen. Ook de Opti-GROW is voorzien van het Multi-Calcium-Complex, en bevat bovendien extra eiwitten, melkproducten en een verhoogde vitaminering.
 
Streef altijd naar een optimale ontwikkeling en niet naar maximale ontwikkeling. Beter langzaam (maar homogeen) groeien als (te) snel groeien. Verantwoord groeien is van groots belang.
Voeradvies nodig?

Of andere vragen omtrent voeding? Vul dan ons voeradviesformulier in, klik HIER.