Fokkerij

HAVENS Paardenvoeders heeft een succesvolle lijn van producten voor de fokkerij. Het gaat hierbij om twee krachtvoeders:
 • Ferto-LAC 3 Merriebrok: voor de dragende en zogende merrie, en
 • Opti-GROW Veulen-Brok: een speciale veulenkorrel afgestemd op de behoefte van het veulen in de eerste 18 maanden.

FERTO-LAC3 Merriespeciaalbrok 
Drachtige en zogende merries moeten niet alleen zichzelf onderhouden maar dragen daarnaast ook de verantwoording over de eerste ontwikkelingen van het veulen. Goede voeding is dus van groot belang in deze periode. HAVENS Ferto-LAC3 is zo samengesteld dat het niet alleen voordelen voor de merrie biedt maar ook voor het toekomstige veulen.

Deze hoogwaardige brok voorziet in de behoefte van de merrie aan:
 • Verhoogd energie- en eiwitgehalte: voor een optimale melkproductie en een optimale groei van het veulen.
 • Verhoogd gehalte van de 3 belangrijkste aminozuren (Lysine, Methionine, Cysteïne). Aminozuren zijn heel belangrijk omdat het de bouwstoffen van alle eiwitten zijn. Eiwitten zijn nodig voor de groei, het spierweefsel en de organen.
 • Verhoogde gehalten van de 3 botmineralen (Calcium, Fosfor en Magnesium): voor een goede botaanmaak.
 • Multi-Calcium-Complex: voor een optimale doorgifte van de belangrijkste botmineralen van het veulen ter ondersteuning van de gewrichten en voor sterke en gezonde botten.
 • Hoog gehalte aan Pro-Vitamine A: Bètacaroteen heeft een positieve invloed op de vruchtbaarheid.
 • Extra koper: een essentiële bouwstof voor het herstel van bot en kraakbeen.
Voor het beste resultaat wordt aangeraden om deze brok vanaf de laatste 3-5 maanden van de dracht te voeren tot na het spenen van het veulen.

KLIK HIER voor de productsheet van de Ferto-LAC3 met extra informatie.


OPTI-GROW Veulenkorrel
De juiste voeding in de eerste 18 maanden van een veulen vormt de basis voor latere prestaties. In deze periode ontwikkelen zich voornamelijk de spieren en het skelet van het veulen en moet na het spenen de missende moedermelk opgevangen worden door hoogwaardige voeding met de juiste voedingswaarde. De Opti-GROW veulenkorrel is speciaal samengesteld voor deze specifieke voedingsbehoeften van veulens.

HAVENS Opti-GROW bevat de volgende extra's die van belang zijn voor het veulen:
 • Hoog lactosegehalte (ook aanwezig in de melk van de merrie) voor een verhoogde smakelijkheid;
 • Hoogwaardig eiwit en extra melkproducten ter ondersteuning van een evenwichtige groei;
 • Extra essentiële aminozuren ter ondersteuning van de spiergroei en de ontwikkeling van het beengestel;
 • met Multi-Calcium-Complex én extra kopervoorziening ter ondersteuning van een de gewrichten en voor sterke, gezonde botten;
 • Hoge vitaminering: helpt de natuurlijke weerstand te versterken;
 • Verkleinde diameter van slechts 5mm voor een eenvoudige opname zodra het veulen begint mee te eten. Te voeren tot een leeftijd van ca. 18 maanden, daarna kun je overschakelen op bijv. DraversBrok. 
KLIK HIER voor de productsheet van de Opti-Grow met extra informatie

EQUIFORCE Beta+
EQUIFORCE Beta+ is zeer geschikt voor fokmerries en actieve dekhengsten. Dit bètacaroteen supplement met de toevoeging van natuurlijke vitamine E, selenium en aminozuren bevordert de hengstigheid en de eisprong bij merries en versterkt de instandhouding van een geslaagde zwangerschap. Het verbetert daarnaast de kwaliteit en kwantiteit van de sperma bij dekhengsten.
 
Indien de merrie al vroeg in het jaar (voor aanvang van het graasseizoen) ingezet wordt voor de fokkerij, is het verstandig om vanaf het begin van het jaar te starten met het bijvoeren van het supplement voor een optimale voorbereiding op het dekseizoen.

Meer informatie? Neem dan een kijkje op onze WEBSHOP.
Voeradvies nodig?

Of andere vragen omtrent voeding? Vul dan ons voeradviesformulier in, klik HIER.