Nutritie en kwaliteit

Het beste voor jouw paard
Voer samenstellen is ons vak. Hierbij streven wij altijd naar de hoogste kwaliteit. Het voer van HAVENS wordt volgens de richtlijnen van GMP+ en SecureFeed geproduceerd. Dit zijn kwaliteitscertificaten; een soort kwaliteitsgarantie voor diervoeder.
Binnen dit strenge kwaliteitssysteem gelden allerlei regels, van de aankoop van granen en grondstoffen tot en met de productie en aflevering van de voeders. Uiteraard met als doel om uitsluitend veilige voeders te produceren die voldoen aan de allerhoogste eisen.

Know-How van Voer 
Ieder product uit ons assortiment - of het nu een brok, muesli of mix betreft - heeft zijn eigen specifieke voedingseisen wat betreft zetmeel, vezels, koolhydraten en suiker, essentiële aminozuren, essentiële vetzuren, vitaminen, mineralensporenelementen en andere nutriënten.
Dit is afhankelijk van gebruiksdoel (recreatie, sport of fokkerij), leeftijd, inspanningsniveau etc. Aan de hand van deze voedingseisen maken wij voor ieder product vervolgens een samenstelling.
De belangrijkste grondstoffen zijn granen zoals blanke en zwarte haver, gerst, maïs, tarwe, dinkelspelt, maar ook zemelen, luzerne, lijnzaad en lijnzaadmeel, tarwegries, soja- en sojaolie. De meeste granen komen overigens uit Frankrijk en Duitsland en worden per schip aangevoerd.

De hoge kwaliteit van de grondstoffen, de zeer grote diversiteit aan ingrediënten, de innovatieve productiefaciliteiten en consistente recepturen maken een zak HAVENS paardenvoer écht anders dan voer van andere merken.

Onze voeders worden overigens met regelmaat voor verschillende grote (FEI) wedstrijden uitgebreid gecontroleerd en getest.
Voeradvies nodig?

Of andere vragen omtrent voeding? Vul dan ons voeradviesformulier in, klik HIER.