Meer dan 150 jaar ervaring

In 1845 werd de start gemaakt voor het huidige bedrijf toen Godfried Kaanen, voorvader van de huidige bestuurders (Han en Joris Kaanen) de watermolen kocht in Vierlingsbeek in het zuidoosten van de provincie Brabant (zie bovenste foto).
Door de gunstige ligging nabij veengebied "De Peel" was er altijd voldoende water voor een doorlopend gebruik van de watermolen. Dat was een groot voordeel ten opzichte van andere water- en windmolens.
 
Godfried Kaanen Jr (de kleinzoon van de oprichter) begon in 1923 met graanhandel, samen met zijn halfbroers Harrie en Martin Havens. Het bedrijf is vernoemd naar hun stiefvader; JP Havens Graanhandel NV.
 
In de jaren '30 werd de eerste silo gebouwd (middelste foto) op de huidige locatie in Maashees, slechts enkele kilometers van de watermolen vandaan. De directe ligging aan de Maas was zeer gunstig, omdat de benodigde grondstoffen en granen nu per schip konden worden aangeleverd. De groeiende grondstoffenmarkt en veestapel in Nederland zorgde ook voor veel groei bij Havens. In 1970 werd een tweede silo bijgebouwd en in de daaropvolgende jaren werd de fabriek voortdurend uitgebreid en gemoderniseerd. Ook het assortiment voeders dat werd geproduceerd bleef groeien.
 
In 1990 verwierf Havens een extra silo in de haven van Venlo / Blerick, welke ook direct aan de Maas ligt.
 
Vandaag de dag (onderste foto) kunnen wij met trots een ruim en veelzijdig assortiment paardenvoer aan u aanbieden. Dit assortiment bestaat uit zowel brokken als muesli’s en diverse mixen.
Voeradvies nodig?

Of andere vragen omtrent voeding? Vul dan ons voeradviesformulier in, klik HIER.