Speendip voorkomen? Start optijd met Opti-GROW!

Vrijdag 25 augustus 2023
Het einde van de zomer nadert en september staat ineens weer voor de deur. Dat betekend ook weer de tijd van het afspenen van de veulentjes! Een stressvolle periode voor veulens en merries, maar als je met een aantal dingen rekening kunt houden kan je een groot deel van de stress verminderen. Hierbij speelt voeding ook een belangrijke rol.
 
Enkele belangrijke tips:
  1. Bereid zowel veulen als moeder voor op de aankomende speentijd en scheid ze tijdelijk in het dagelijks leven als voorbereiding. Laat bijvoorbeeld het veulen in de stal/box staan wanneer de moeder er even uit gaat.
  2. Laat het veulen van tevoren ook wennen aan de omgang met mensen, bijvoorbeeld door al in een vroeg stadium te oefenen met borstelen, hoevenuitkrabben, vastzetten etc.
  3. Laat het veulen ook op tijd wennen aan ruwvoer en krachtvoer, zodat deze verandering niet compleet nieuw is tijdens het spenen. Vanaf de 4e maand gaat het veulen normaal gesproken meer gras en hooi eten. Op deze leeftijd kan je het veulen ook langzaam laten wennen aan krachtvoer zoals onze Opti-GROW. In de meeste gevallen begint het veulentje al veel eerder krachtvoer mee te eten met zijn/haar moeder, vanaf dit moment mag een veulenbrok ook al geïntroduceerd worden. Vooral na het spenen is het ontzettend belangrijk dat de ontbrekende moedermelk vervangen wordt door voldoende hoogwaardig voer, dit om het veulen een goede start te geven en geen negatieve invloed te hebben op de groei van het veulen.
Opti-GROW 5mm veulenbrok
Onze Opti-GROW biedt een uitstekende energie- en eiwitvoorziening en bestaat uitsluitend uit hoogwaardige en licht verteerbare natuurlijke ingrediënten. Het ondersteunt het veulen optimaal in de eerste 18 levensmaanden.
  • Bevat extra hoogwaardige eiwitten
  • Het Multi-Calcium-Complex en de extra aminozuren ondersteunen een evenwichtige ontwikkeling van het skelet en de musculatuur van het veulen
  • Bevat melkpoeder wat het smakelijker maakt en daarbij zorgt de gereduceerde diameter van de korrels ook voor een gemakkelijke opname
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Zak van 25 kg (Art. Nr.: 05005)


 
Voeradvies nodig?

Of andere vragen omtrent voeding? Vul dan ons voeradviesformulier in, klik HIER.