Heb jij ook een stressgevoelig paard op stal?

Woensdag 22 november 2023
Nog maar een paar dagen en dan gaan we alweer de laatste maand van het jaar in. De dagen worden korter, natter en kouder en hierdoor staan paarden vaak wat minder (lang) in de wei. Veel op stal staan is tegen de natuur van het paard in en dit kan ervoor zorgen dat het paard meer stress gaat ervaren. Niet alle paarden laten dit even goed zien, paarden kunnen echte binnenvetters zijn.
 
Stress is één van de hoofdoorzaken van maagzweren. Door te zorgen voor een onbeperkt aanbod van ruwvoer kan zowel stress als de kans op maagzweren gereduceerd worden. Onbeperkt ruwvoer zorgt ervoor dat een paard altijd toegang heeft tot vezels, het gaat verveling tegen en zorgt dat een paard veel speeksel aan blijft maken. Speeksel werkt als een natuurlijke buffer tegen het zure maagzuur en hierdoor is er minder kans op het ontstaan van maagzweren. 

De HAVENS Gastro+ kan heel positief werken voor paarden die last hebben van stress en/of te heet worden tijdens het koude weer. De Gastro+ is een havervrij, rijk gevitamineerd krachtvoer. Speciaal ontwikkeld voor (top)sportpaarden die gevoelig zijn voor maag- en/of overige verteringsproblemen. De Gastro+ bevat een speciale cocktail aan zuurbuffers, een probiotica en is heel vezelrijk. Een 7mm brok met een hoog aandeel lange termijn energie in combinatie met een laag aandeel explosieve energie. Hierdoor maakt het paarden niet heter maar draagt het wel bij aan een goede conditie, zodat de paarden de inspanning goed vol kunnen houden. Wanneer er meer rust en ontspanning in het verteringsstelsel komt kunnen paarden zich ook meer en beter in zijn geheel ontspannen en wordt de kans op stress verlaagd. Juist door een uniek krachtvoer te voeren zoals de Gastro+ kan het verschil in deze periode gemaakt worden!

Nieuwsgierig: Klik hier voor het filmpje of voor meer informatie over de Gastro+