Bereidt u zich al voor op het veulenseizoen?

Donderdag 21 januari 2021
Vanaf maart worden de meeste veulens geboren en m.n. de laatste 3 maanden van de dracht en de eerste 3 maanden van de zoog-periode is de voerbehoefte van de merrie heel anders.

In de laatste trimester van de dracht is het heel belangrijk dat het ongeboren veulen de juiste voedingsstoffen krijgt om skelet, spieren en organen goed te ontwikkelen
Bepaalde nutriënten zoals koper kunnen niet via de moedermelk, maar alléén “via de navelstreng” worden doorgegeven. Speciaal hiervoor werd HAVENS Ferto-LAC 3 met Multi-Calcium Complex ontwikkeld, een speciaalbrok voor dragende en zogende merries met toegevoegd Calciumen
Koper-Complex en extra vitaminen (Vit. A, E, Foliumzuur, etc.) voor een optimale opname door het (ongeboren) veulen.

Vooral vanaf de geboorte heeft de merrie een sterk verhoogde voederbehoefte (zie schema); zij moet dan weer aansterken van de bevalling, maar nog belangrijker: voldoende goede melk produceren voor het veulen. Hiervoor heeft zijn extra energie en eiwitten nodig.
 
Ferto-LAC 3 is een unieke en bewezen formule voor de fokkerij met extra hoogwaardige eiwitten, essentiële vitamines en mineralen om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van merries tijdens het laatste trimester van de dracht en tijdens de lactatieperiode: 
  • Met multi-calcium-complex, extra koper en aanvullende aminozuren om een optimale botgroei te ondersteunen
  • en een evenwichtige ontwikkeling van het veulen te bevorderen.
  • Verhoogd energie- en eiwitniveau ter ondersteuning van de melkproductie.
  • Brok (7 mm) met uitsluitend hoogwaardige ingrediënten.
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voor het voeren van veulens raden wij HAVENS Opti-GROW aan, welke helemaal is afgestemd op de optimale groei van een veulen in de eerste 18 levensmaanden: 
  • Met extra hoogwaardige proteïnen en verrijkt met melkpoeder.
  • Het Multi-Calcium-Complex en de extra aminozuren ondersteunen een evenwichtige ontwikkeling van skelet en spiermassa van het veulen.
  • De hoge smakelijkheid en de verkleinde diameter zorgen voor een gemakkelijke opname op jonge leeftijd.