Najaar: vul je rantsoen aan met extra vezels en eiwit

Donderdag 15 september 2022
Richting het najaar nemen de voedingswaarden in het weidegras weer sterk af. Voornamelijk de ruwe celstof en het eiwitgehalte dalen fors in het najaarsgras.
Met het bijvoeren van HAVENS Fibre Dice, HAVENS MIX of HAVENS BRIX kun je gemakkelijk deze gehalten weer aanvullen en zodadelijk de overgang van weide- naar stalseizoen optimaal ondersteunen!

Deze producten bevatten extra hoogwaardige eiwitten en veel vezels, en slechts een laag suiker- en zetmeelgehalte.
  • De heerlijke Fibre Dice zijn extra grote brokken (3x3cm) van timothee, luzerne en gedroogde appelstukjes. Het bevat veel structuur waar paarden veel op moeten kauwen. Hierdoor is het ook ideaal om door het krachtvoer te mengen als je paard graag schrokt. Als je paard moeite heeft met kauwen, kan de Fibre Dice ook geweekt worden in water.
  • HAVENS MIX is een universeel toepasbare ruwvoermix uit timotheegras, luzerne  en lijnzaadproducten. Geef een paar handen vol MIX over het krachtvoer en je paard moet veel meer en veel langer op zijn voer kauwen. Hierdoor wordt extra speeksel aangemaakt wat ten goede komt van een gezonde maag en goede spijsvertering. Lijnzaad is een natuurlijke bron van omega vetzuren.Knippen
  • HAVENS BRIX zijn hard geperste blokken (0,5 kg per stuk) van luzerne en mint en ideaal als beloning of om het rantsoen van het paard op te waarderen. Je paard kan lekker een tijdje op de BRIX knabbelen en dat is goed tegen verveling.