Veelgestelde vragen over Gastro+

Maandag 03 juni 2019
We krijgen regelmatig de volgende vragen gesteld over de bewezen formule van de Gastro+.
Heb jij ook een vraag of ontvang je graag een persoonlijk voeradvies? Neem dan contact op 0478-638238 of info@havens.nl 
 
  • Kan ik de Gastro+ i.v.m. dopingregels probleemloos geven aan mijn sportpaard?
JA, in de Gastro+ zitten geen door de FEI ongeoorloofde ingrediënten of voedingswaarden. Gastro+ is dus een dopingvrij voer en kan zonder problemen gevoerd worden aan wedstrijdpaarden. Vele topruiters zoals Jeroen Dubbeldam en Jur Vrieling gebruiken Gastro+ ook graag op internationale wedstrijden. Er hoeft ook geen wachttijd te worden aangehouden, het kan tijdens wedstrijden gewoon gevoerd blijven worden!
 
  • Is de Gastro+ een compleet voer of moet ik nog een muesli erbij voeren?
Gastro+ is een volwaardig krachtvoer met een hoog gehalte aan aminozuren, vitamines en sporenelementen en voorziet daarmee een (sport)paard van alle benodigde voedingsstoffen. Een andere brok of muesli erbij geven is dus absoluut niet nodig en vermindert zelfs de werking van de Gastro+.
Mocht er liefst toch een muesli bij gegeven willen worden, adviseren wij de Endurance 14 aangezien deze ook ca. 30% Gastro+ bevat.
 
  • Kan ik de Gastro+ continue geven of is het een kuur die slechts korte tijd gevoerd mag worden?
De Gastro+ kan doorlopend verstrekt worden aan een paard. De werking vermindert niet bij langer gebruik en er wordt ook geen ‘resistentie’ o.i.d. opgebouwd tegen de werkzame ingrediënten.
Vele paardeigenaren voeren hun paard doorlopend de Gastro+;  ter voorkoming van (terugkeer) van een vermindere maagfunctie, zeker als het dier regelmatig mee op wedstrijd gaat en/of gevoelig is voor een verstoord zuur-base evenwicht of slechte mest.
 
  • Is Gastro+ ook geschikt voor mijn koudbloed?
JA, niet alleen warmbloeden of sportpaarden in het algemeen lopen risico op een verstoorde zuur-base evenwicht in de maag. Uit onderzoek blijkt dat maagzweren of maagproblemen ook veel bij bijv.  veulens of recreatiepaarden voorkomen. 
Gastro+ is zeer geschikt voor álle paarden en pony’s. Voor dieren die sober gevoerd moeten worden of weinig inspanning hoeven leveren, volstaat een verminderde voerhoeveelheid.

Meer weten?
Een leuke korte animatie-film over het nieuwe paardenvoer Gastro+ vindt je door HIER te klikken.