Mijn paard moet veel presteren, is het nodig om extra selenium en vitamine e te geven?

Dit hangt sterk af van de producten die u voert. Als u bijvoorbeeld onze DraversBrok, Derby-Compactbrok of Reform-Kruiden-Muesli voert, dan voert u normaalgesproken meer dan voldoende vitamine E en Selenium (Se).

Zowel Vit E. als Se zijn standaard toegevoegd aan al onze paardenvoeders (behalve aan de 5-GranenMix; dit bevat géén toegevoegde vitaminen of mineralen)

Voert u enkelvoudige producten (haver, gerst, zemelen, etc) zonder daarbij biks of muesli te verstrekken, dan is het aan te raden een algemene vitaminen/sporenmix bij te voeren. Dit omdat enkelvoudige producten van nature onvoldoende vitaminen/sporen bevatten om in de behoefte van uw dieren te voorzien.

De meeste vitamine E-mixen bevatten tevens Selenium (Se). Pas daarom op met de hoeveelheid die u geeft. Teveel vitamine E is voor een paard niet zo’n probleem, maar met bijvoeren van teveel Selenium (of teveel Vit. E / Selenium-Mix) moet u oppassen. Het paard heeft dit sporenelement weliswaar nodig, maar gegeven in grotere hoeveelheden kan het leiden tot Selenium-vergiftiging.