Specialiteiten

NATURAL BALANCE melassevrij
Voor verschillende paarden- en ponyrassen kan een teveel suiker in de voeding voor problemen zorgen, zoals insulineresistentie en hoefbevangenheid. Daarom heeft HAVENS Natural Balance ontwikkeld; een uniek product zonder toegevoegde suikers en geheel melassevrij.
Deze kerngezonde muesli bestaat voornamelijk uit ontsloten granen, veel vezels en extra dinkelspelt en bevat knoflook. Verder is het melasse- en havervrij en IDEAAL VOOR SENIOREN!
 


Veel gezonde eigenschappen:
  • Zonder toegevoegde suikers en geheel melassevrij.
  • Optimale omega 3/6 verhouding ter ondersteuning van een optimale gezondheid, prestatievermogen en verschijning
  • Maagzweren worden vaak veroorzaakt doordat de maagwand onvoldoende "geprikkeld" wordt. Dat wordt dan vaak weer veroorzaakt doordat er te weinig vezels in het rantsoen zitten.Natural Balance bevat veel extra vezels en heeft een grove structuur. Dat maakt dit voer zeer geschikt voor dit soort paarden.
  • Bevat extra dinkelspelt, een "oeroud graan" dat van nature de stof glucosamine bevat. Natural Balance is daardoor ook geschikt voor paarden met artrose.
  • zonder haver, mét knoflook
  • zeer geconcentreerd wat betreft vitaminen, mineralen en sporenelementen; ideaal voor oude paarden
KLIK HIER voor de productsheet van de Natural Balance met extra informatie

GREEN-VET (Reform-Kruiden-Muesli)
Deze natuurlijke en gezonde muesli bestaat hoofdzakelijk uit ontsloten granen (gerst, tarwe, maïs, haver), wortelvlokken, luzerne en een vitaminekorrel. Hieraan zijn natuurkruiden en etherische oliën toegevoegd welke een verzachtende invloed kunnen hebben op de luchtwegen.
De hoge vitaminering, extra etherische oliën en natuurkruiden versterken de algemene weerstand. Niet voor niets wordt het “De Groene Dierenarts” genoemd.
 
Kernpunten:
  • heeft een gereduceerd eiwitgehalte en is daardoor geschikt voor paarden en pony's die een rantsoen nodig hebben met weinig eiwit
  • met etherische oliën en natuurkruiden (oa. pepermunt, polei, marjolein, tijm en basilicum)
  • zeer hoge vitaminering
  • heeft een hoog gehalte aan Vitamine E en kan daardoor meehelpen om de vertering en spierstofwisseling te ondersteunen.
KLIK HIER voor de productsheet van de Green-Vet met extra informatie
 
 
SLOBBER-MASH
De Slobber-Mash is een vitaminerijk structuurmengsel. Het heeft een hoog aandeel zemelen en heeft daardoor ook een zuiverende werking. Het is onder andere opgebouwd uit ontsloten granen, maismeel, lijnzaadmeel, tarwezemelen en gerstvlokken, en is aangevuld met veel vitaminen en mineralen. Bovendien bevat het extra linolzuur en oliën. 
De specifieke samenstelling - met extra lijnolie - werkt stimulerend op de conditie van huid, haren en hoeven. Bovendien heeft Slobber-Mash een zeer positieve werking op de darmwand en floravorming en bevordert het een natuurlijke ontlasting. 
Door de makkelijke opneembaarheid is het bij uitstek geschikt voor oudere paarden of seniorenpaarden met kauwproblemen.

Slobber-Mash wordt voornamelijk nat gevoerd: een deel Slobber-Mash op een deel (lauw) water. Ongeveer 15 minuten laten inweken. Hierdoor ontstaat een heerlijke vloeibare voeding.
Indien gewenst kan het echter ook “droog” worden gevoerd.

KLIK HIER voor de productsheet van de Slobber-Mash met extra informatie